Uluslararası İlişkilerde Çatışmadan Güvenliğe kitabının lansmanı KHAS'ta yapıldı

10 yıl önce
Ana sayfa
Haberler

Güvenlik kavramı kimi hallerde insanların korkusuzca yaşayabilmelerini içeren pozitif bir çağrışım, kimi zaman da otorite sahiplerinin güvenlik çağrısıyla olağanüstü önlemleri almayı meşrulaştırmaya çalıştığı halleri yansıtan negatif bir algıdır. Güvenlik kavramı ve Güvenlik Çalışmaları dünyada bu şekilde giderek gelişir ve olgunlaşırken, Türkiye’de akademik alanda uzun yıllar yeterince ilgi görmemiştir. “Güvenlik Çalışmaları” disiplini ise, bu bağlamda, devlet ötesinde bireyden uluslararası sisteme kadar farklı aktörlerin çok çeşitli sorunlarını içeren geniş bir gündem çerçevesinde tartışmalar yürüten ve kendine ait farklı metodolojileri bulunan “olgun” bir alana dönüşmeye başlamıştır.

Kadir Has Üniversitesi'nde 15 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenen "Çatışmadan Güvenliğe Türkiye ve Dünya'nın Değişen Gündemi" başlıklı panelle eş zamanlı olarak, Uluslararası İlişkiler Dergisi'nin çeşitli sayılarında yayınlamış çalışmaların yeniden derlenerek gözden geçirilmesiyle hazırlanan "Uluslararası İlişkilderde Çatışmadan Güvenliğe - Okumalar" kitabının lansmanı da yapıldı.

Konuşmacılar: Prof. Dr. Mustafa Aydın - Kadir Has Üniversitesi Kadri Gürsel - Milliyet Prof. Dr. Ali Karaosmanoğlu - Bilkent Üniversitesi Prof. Dr. Gencer Özcan - İstanbul Bilgi Üniversitesi Barçın Yinanç - Hurriyet Daily News

Bu içeriği paylaş