Uluslararası İlişkiler Konseyi Derneği NATO Çalışma Toplantısı Brüksel’de Yapıldı

4 yıl önce
Ana sayfa
Haberler

ULUSLARARASI İLİŞKİLER KONSEYİ DERNEĞİ NATO ÇALIŞMA TOPLANTISI BRÜKSEL’DE YAPILDI Uluslararası İlişkiler Konseyi Derneği’nin, NATO Kamu Diplomasisi Birimi desteğiyle gerçekleştirdiği NATO ziyareti ve bilgilendirme toplantısı 11 Aralık 2019 tarihinde Brüksel’de gerçekleştirildi.Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 12 akademisyenin katılımıyla NATO Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen bir günlük program kapsamında katılımcılar, üst düzey NATO yetkilileriyle bir araya geldi. NATO Savunma Kapasiteleri Birimi Başkanı Julien Kita, Yeni Gelişen Güvenlik Tehditleri Bölümü’nün Siber Güvenlik Birimi Başkan Yardımcısı Chelsey Slack, Rusya ve Ukrayna İlişkileri Biriminden Metin Paksoy ve NATO Operasyonlar ve Görevler Birimi A Seksiyonu Başkanı Michel Soula’dan brifing alan heyet, ayrıca Kamu Diplomasisi’nden Sorumlu NATO Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi Tacan İldem ve Türkiye’nin NATO Daimî Temsilcisi Büyükelçi Başat Öztürk ile de bir araya gelerek, görüş alış verişinde bulundu.

Çalışma ziyareti sırasında heyet üyelerine NATO’nun değişen uluslararası güvenlik ortamına uyumu, siber güvenlik alanında yaşanan gelişmeler ve üye ülkelerin işbirliği çabaları, NATO-Rusya ilişkilerinin gelişimi ve yaşanan sorunlar, NATO’nun güncel operasyonları ile mevcut siyasi programı konularında sunumlar yapıldı.

Toplantıya Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden ve araştırma merkezlerinden katılan akademisyen ve araştırmacılar aşağıdaki gibidir:

Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kadir Has Üniversitesi ve Uluslararası İlişkiler Konseyi Derneği Bedi Çelik, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Doç. Dr. Emel Parlar Dal, Marmara Üniversitesi Dr. Seçkin Barış Gülmez, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Dr. Haluk Karadağ, Başkent Üniversitesi Dr. Ceren Uysal Oğuz, Akdeniz Üniversitesi Dr. Filiz Çoban Oran, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dr. Habibe Özdal, Okan Üniversitesi Dr. İsmail Erkam Sula, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Doç. Dr. Azime Telli, Mersin Üniversitesi Doç. Dr. Özgür Tüfekçi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Karel Valansi, Kadir Has Üniversitesi

Bu içeriği paylaş