NATO-AB Bilgilendirme Toplantıları III

15 yıl önce
Ana sayfa
Haberler

Uluslararası İlişkiler Konseyi Derneği NATO Kamu Diplomasisi Türkiye Programı ile işbirliği içerisinde 17-21 Nisan 2008 tarihleri arasında Brüksel'de, Türk akademisyenlere yönelik bilgilendirme toplantılarının üçüncüsünü başarıyla gerçekleştirmiştir. NATO Karargahında 19 Mayıs 2008 tarihinde gerçekleşen toplantılarda öncelikle NATO Kamu Diplomasi Birimi Türkiye Programı Sorumlusu Yeter Yaman Naucodie tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından, Birimde NATO Ülkeleri Başkanı Antonella Cerasino tarafından “NATO Bucharest Summit Outcomes and the Way Forward” başlıklı bir sunuş yapılmıştır.

Erik Sandahl’ın “NATO’s Current Operations” ve Özlem Yılmaz’ın “NATO’s Third Pillar: Scientific Cooperation” başlıklı konuşmalarının ardından, heyet Türkiye’nin NATO Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Tacan İldem ile görüşmüş; ardından da George Katsirdakis'den NATO’nun ortak ülkeleri ile ilişkileri ve Yeter Yaman Naucodie'den de NATO-AB İlişkileri üzerine bilgi almıştır. Heyet 20 Mayıs 2008 tarihinde TÜSİAD Brüksel Temsilcisi Bahadır Kaleağası ile görüşmüş; Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu ve Türkiye’nin AB nezdindeki Daimi Temsilciliği’nden yetkililerle temaslarda bulunmuştur.

Türkiye'nin çeşitli üniversiteleri ile araştırma merkezlerinden bu programa katılan akademisyenler ve araştırmacılar aşağıdaki gibidir: Damla Aktan -İzmir Ekonomi Üniversitesi Deniz Altınbaş - ASAM C. Akça Ataç - Hacettepe Üniversitesi Nazlı Ayşe Ayyıldız - Ege Üniversitesi Elif Bali - Yıldız Teknik Üniversitesi Yücel Bozdağlıoğlu - Adnan Menderes Üniversitesi Recep Boztemur - ODTÜ Haydar Çakmak - Gazi Üniversitesi Muharrem Gürkaynak - Süleyman Demirel Üniversitesi Esra Hatipoğlu - Marmara Üniversitesi Pınar İpek - Bilkent Üniversitesi Nilüfer Karacasulu - Dokuz Eylül Üniversitesi Ayşe Kesler - Bilkent Üniversitesi Müge Kınacıoğlu - Bilkent Üniversitesi Ömer Kurtbağ - Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlhan Uzgel - Ankara Üniversitesi Haldun Yalçınkaya - Hacettepe Üniversitesi

Bu içeriği paylaş