V. Dış Politika Akademisi 9-12 Mayıs 2019 tarihlerinde düzenlendi

Dış Politika Akademisi
4 dakikalık okuma
4 yıl önce
Ana sayfa
Haberler

Uluslararası İlişkiler Konseyi Derneği (UİK) tarafından 2015’ten bu yana düzenlenen “Dış Politika Akademisi” başlıklı eğitim ve sertifika programının beşincisi 9-12 Mayıs 2019’da Eskişehir’de T.C. Dışişleri Bakanlığı, Anadolu Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi ve İstanbul Politikalar Merkezi'nin destekleriyle gerçekleştirildi. V. Dış Politika Akademisi UİK'in en geniş katılımlı akademisi oldu.

Eğitim Programına Kimler Katılabilir? Eğitim programının öncelikli hedef kitlesi, dış politikaya ilgi duyan veya bu alanda çalışan akademisyenler, akademisyen adayları, sivil toplum kuruluşlarında çalışan kişiler, Uluslararası İlişkiler ve ilgili alanlarda yüksek lisans veya doktora yapan öğrenciler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birimlerinde çalışan uzmanlar, araştırmacılar ve medya çalışanlarıdır. Programa katılım için yaş sınırı bulunmamaktadır. Etkinlik temel olarak lisans öğrencilerine yönelik olmamakla birlikte, programın akışına uygun sayıda son sınıf lisans öğrencisine katılım imkânı sunulabilecektir.

Başvuru Formu Dış Politika Akademisi’ne katılmak isteyenlerin ekteki katılım formunu doldurarak [email protected] adresine iletmeleri gerekmektedir. Başvurular en kısa sürede değerlendirilerek, başvuranlara kayıt konusunda bilgi verilecektir. Son başvuru tarihi, 30 Nisan 2019’dur.

Akademi Çalışma Yöntemi Akademinin eğitim programı, alanında uzman akademisyenler ile Türkiye’nin dış politika oluşum sürecinde etkili kurum temsilcilerinin sunuşlarının yanı sıra, simülasyon ve katılımcı panellerini kapsayacaktır. Programda amaçlanan, katılımcıların ilgili uzmanlarla ve kendi aralarında açık bir tartışma ortamında iletişim kurmalarını ve program sonrasında bağlantılarını sürdürme olanağı elde etmelerini sağlamaktır. Program öncesinde katılımcılara ilgili uzmanlar tarafından hazırlanan bir okuma listesi verilecektir.

Katılımcı Panelleri UİK Dış Politika Akademisi’nde ağırlıklı olarak katılımcı panelleri kapsamında Dış Politika alt temaları ile Türk Dış politikası konusunda katılımcıların güncel araştırmalarına yer verilmesi planlanmaktadır. Bu çerçevede Akademiye katılmanın yanı sıra, bildiri sunmak da isteyenlerin aşağıdaki temalar çerçevesindeki sunum önerilerini ekteki forma uygun biçimde [email protected] adresine göndermeleri gerekmektedir. Katılımcı panellerinde akademisyenlere öncelik verilecektir. Bildiri sunabileceğiniz muhtemel oturum başlıkları: • Dış politikanın temel konuları ve komşu alanlarla (Ekonomi-Politik, Güvenlik, Hukuk, Tarih, vb.) bağlantılar • Dış politikada kavramsal ve metodolojik tartışmalar • Dış Politika Analizi • Medya ve dış politika • Kamu diplomasisi, sivil toplum ve dış politika • İnsan hakları ve dış politika • Politik psikoloji ve dış politika • Toplumsal cinsiyet çalışmaları ve dış politika • Siber/uzay/teknoloji ve dış politika • Küresel dış politika örnekleri ve/veya analizleri • Bölgesel dış politika örnekleri ve/veya analizleri • Uluslararası örgütler ve dış politika • Ülkesel dış politika örnekleri ve/veya analizleri • Türk dış politikası çalışmaları • Türk dış politikasında güncel konular • Türkiye’nin çevre/su/enerji politikaları • Türkiye’nin uluslararası kuruluşlarla ilişkileri

Katılım Ücreti Dış Politika Akademisi’ne katılım ücreti, çift kişilik odada konaklayacak katılımcılarımız için Ankara’dan otobüs ile özel ulaşım, Eskişehir Anemon Otel’de 3 gün iaşe ve ibate dâhil toplam 750TL’dir. Tek kişilik odada konaklamak isteyenler için katılım bedeli 950 TL’dir. Başvuruları kabul edilenler katılım ücretlerini UİK hesabına yatırarak (Ziraat Bankası, Yenimahalle Şubesi, IBAN: TR890001000599512262705009), ilgili dekontu [email protected] iletmelidirler. Programa katılacaklar için Ankara’dan Eskişehir’e otobüsle ulaşım imkânı sağlanacaktır. Ankara’ya uçakla gelecek katılımcılarımız için otobüs Esenboğa havalimanına uğrayacaktır. Otele ulaşımını kendi sağlayacak olanların bunu başvuruları esnasında bildirmelerini rica ederiz. Bu durum katılım ücretinde herhangi bir indirim sağlamayacaktır. Dış Politika Akademisi’nde bildiri sunmak katılım ücretinde herhangi bir indirim ya da muafiyet sağlamamaktadır. Tüm katılımcılar ile eğitmenlerin misafirleri tam katılım ücreti ödeyeceklerdir.

Protokol Tüm katılımcı ve eğitmenlerin Akademi’nin tamamına katılmaları beklenmektedir. Mücbir sebepler dışında katılımcıların erken ayrılmalarına izin verilmeyecektir. Akademi çalışmaları etkileşimi artıracak ve rahat bir çalışma ortamı sağlayacak şekilde planlanmaktadır. Kıyafet konusunda bir sınırlama olmayıp, erkek katılımcıların takım elbise giymemeleri tercih edilmektedir.

Bu içeriği paylaş