Uluslararası İlişkiler Konseyi Derneği Bünyesinde Geliştirilen “Meslektaş Sohbetleri” Toplantılarının Birincisi Gerçekleştirildi

1 dakikalık okuma
1 ay önce
Ana sayfa
Haberler

Uluslararası İlişkiler Konseyi derneği bünyesinde geliştirilen “Meslektaş Sohbetleri” toplantıları ile Türkiye’deki Uluslararası İlişkiler akademisyenlerinin eğitim, araştırma ve yayın çabaları ile genel olarak çalışma hayatı konularındaki deneyimleri ve sorunlarını günlük sohbetlerin ötesinde yapısallaştırarak paylaşmak, akademisyenlerin birbirlerinden ve sorunlarından haberdar olmalarını sağlamak ve ortak tutum geliştirme olanaklarını düşünmek amaçlanmıştır.

Bu çerçevede ilk toplantı İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü işbirliğiyle, 17 Şubat 2024 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde gerçekleştirilmiştir. Bu toplantı için altı şehirdeki 32 üniversiteden 126 akademisyene iletilen davete 46 kişi olumlu cevap vermiş; çeşitli nedenlerle katılamayanlar çıkartılınca toplantıya 17 üniversiteden 37 akademisyen katılmıştır.

Bir günlük planlanan toplantı kapsamında dört yapılandırılmış panel düzenlenmiştir: “Eğitim ve Müfredat”, “Araştırma ve Yayın”, “Çalışma Hayatı”, “Üniversite Dışı Etkinlikler”. Her panelde üçer panelist katılımcıları benzer konularda/sorularda düşünmeye sevk edecek beşer dakikalık açılışlar yapmış, ardından sohbet bölümüne geçilmiştir. Herkesin konuşabildiği ve herkesin dinlediği bir ortam amaçlanmış; bu çerçevede katılımcılara da panelistlerle benzer sürelerde konuşma imkânı sağlanmıştır.

Toplantının detayları hakkında bilgi almak ve raporu okumak için tıklayınız.

Bu içeriği paylaş