UİK 10. Yıl Kongresi

UİK Kongresi
2 dakikalık okuma
10 yıl önce
Ana sayfa
Haberler

UİK tarafından 2005 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen Uluslararası İlişkiler Çalışmaları ve Eğitimi Kongresi’nin altıncısı, UİK’in kuruluşunun 10. yıldönümü çerçevesinde, “Türkiye’de Uluslararası İlişkilerin Dünü, Bugünü, Geleceği” ana temasıyla ve Yaşar Üniversitesi işbirliğiyle, 17-20 Nisan 2014 tarihlerinde Çeşme/İzmir’de gerçekleşti.

Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 150'ye yakın akademisyenin katıldığı Kongre'nin açılış ve "Ustalara Saygı" panelleri Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü'nde gerçekleşirken, devamındaki paneller ise Çeşme Altın Yunus Otel'de yapıldı. UİK Yönetim Kurulu'nun 2009'da aldığı karar kapsamında, Türkiye'de Uluslararası İlişkiler disiplininin gelişiminde öncü rol oynamış ve alanın gelişimine önemli katkılar sağlamış değerli akademisyenlere özverili ve yol gösterici çalışmalarının minnetle hatırlandığını göstermek amacıyla verilen "Ustalara Saygı Ödülü" bu yıl Prof. Dr. Duygu Bazoğlu Sezer ve merhum Prof. Dr. Oral Sander'e takdim edildi. Ustalara Saygı panelinde Prof. Dr. Bazoğlu Sezer bir konuşma yaparken, Prof. Sander'in ödülü ailesine takdim edilmek üzere, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Melek Fırat'a verildi.

UİK'in kuruluşunun onuncu yılı vesilesiyle gerçekleştirilen Kongre’de Uluslararası İlişkiler disiplininin dünü, bugünü ve geleceğine yönelik geleneksel ve güncel tartışmalar ele alındı. Bütünlükçü bir yaklaşımla, Uluslararası İlişkiler alanındaki kurumsal, kuramsal ve metodolojik çalışma ve gelişmelerin, eğitim-öğretim faaliyetlerinin, yayıncılığın ve komşu disiplinlerle geçişkenliklerin tartışıldığı Kongre’de, Kadir Has Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikaları Merkezi sponsorluğunda "Türk Dış Politikası'nın Dünü, Bugünü, Yarını" başlıklı bir de özel oturum düzenlendi.

Bu içeriği paylaş