Türk Dış Politikasını Yeniden Düşünmek: UİK, ISA 2026 Columbus Konferansı’nda
Uluslararası İlişkiler Konseyi (UİK), ABD'nin Ohio eyaletine bağlı Columbus kentinde düzenlenen 67. Uluslararası Çalışmalar Derneği (ISA) Yıllık Konferansı kapsamında iki önemli panele ev sahipliği yaptı. "Temellere Dönüş: Bilgiyi, Pratikleri ve Dünyanın Tahayyüllerini Yeniden Düşünmek" temasıyla toplanan konferansta UİK, Türk dış politikasını farklı boyutlarıyla masaya yatırdı.
Küresel Etkileşimlerde Kimlik ve Güvenlik
Pazar günü Hyatt Regency Columbus bünyesindeki Delaware C salonunda düzenlenen ilk panel, "Türk Dış Politikası Pratiklerini Yeniden Tahayyül Etmek II: Küresel Etkileşimlerde Sosyo-Politik Anlatılar, Kimlik ve Güvenlik" başlığını taşıdı.
Cihan Dizdaroğlu'nun (Başkent Üniversitesi) başkanlığını yürüttüğü, tartışmacı olarak ise Başar Baysal'ın (Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi) yer aldığı oturumda; Sinem Açıkmeşe, Nora Fisher-Onar, Ahmet Erdi Öztürk, Umut Can Adısönmez ve Burak Toygar Halistoprak sunumlarıyla Türk dış politikasının kimliksel ve güvenlik odaklı kodlarını güncel perspektiflerle değerlendirdi.
Stratejik Sektörler ve Sosyo-Ekonomik Dinamikler
Pazartesi sabahı Greater Columbus Convention Center'da gerçekleşen serinin ilk paneli ise "Türk Dış Politikası Pratiklerini Yeniden Tahayyül Etmek I: Değişen Dünyada Stratejik Sektörler ve Sosyo-Ekonomik İtici Güçler" konusuna odaklandı.
Sinem Açıkmeşe'nin (Kadir Has Üniversitesi) yönettiği ve Ahmet Erdi Öztürk'ün (London Metropolitan University) tartışmacı olduğu bu oturumda; Seçkin Köstem, Cihan Dizdaroğlu, Esra Dilek, Ioannis N. Grigoriadis, Başar Baysal ve Alpaslan Özerdem küresel değişimlerin Türkiye’nin ekonomik ve stratejik kararları üzerindeki etkilerini analiz etti.