Güvenlik Portalı Yayında!

Duyurular
2 dakikalık okuma
4 yıl önce
Ana sayfa
Haberler

Uluslararası İlişkiler Konseyi bünyesinde hazırlanan Güvenlik Portalı açıldı !
Uluslararası güvenlik ile ilgili çalışmaları içeren bir veri tabanı olan Güvenlik Portalı, Uluslararası İlişkiler Konseyi (UİK) bünyesinde Başkent Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan Güvenlik Portalı, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü tarafından desteklenmektedir.

Türkiye’de güvenlik konularında Uluslararası İlişkiler disiplini ve yakın alanlarda çalışan akademisyenler, ilgili kamu çalışanları, araştırmacılar, öğrenciler ve bu konulara ilgi duyan genel kamuoyu için konuyla ilgili akademik ve yarı akademik yayınlar, eğitimler, kongreler, sempozyumlar, konferanslar, seminerler, araştırmalar, raporlar, ulusal güvenlik belgeleri ile güvenlik ve güvenlikle ilgili derslere ait materyallerin tek bir merkezden son kullanıcıya sunulması amacıyla yola çıkmıştır. Portal, güvenlik ve ilgili konularda en geniş yelpazede tespit edilebilen tüm bilgi ve bağlantıları içeren ve güvenlik konularıyla ilgilenenler için temel başvuru noktası olmayı hedefleyen ilk kapsamlı Türkçe internet sitesidir.

Sürekliliği sağlamak, kullanıcılar arası etkileşimi artırmak ve güvenlik alanında faaliyet gösterenler arası bağlantıları geliştirmek amacıyla, Portal’da ayrıca ulusal/uluslararası güvenlikle alakalı konularda uzman görüşleri video röportajları ve kısa analizler olarak kullanıcıya sunulacak ve Portalın şekillenmesi ve geliştirilmesinde kullanıcılarından katkı sağlamalarına yönelik etkileşim kanalları oluşturulacaktır.

Proje ekibinin çalışmadaki odak noktası güvenlik alanının meraklılarına hepsi bir arada olacak şeklinde zaman ve emekten tasarruf ederek, aradıklarını bulabilecekleri bir platform sağlamaktır.

Güvenlik Portalı web sitesini ziyaret ederek Güvenlik alanındaki çalışmaları inceleyebilir, 'Katkıda Bulun' formunu doldurarak içeriklerimizi geliştirmemize yardımcı olabilirsiniz.

Güvenlik Portalı'nı ziyaret etmek için lütfen linki tıklayınız: trguvenlikportali.com

Bu içeriği paylaş