Dış Politika Akademisi IV

Dış Politika Akademisi
3 dakikalık okuma
5 yıl önce
Ana sayfa
Haberler

Uluslararası İlişkiler Konseyi Derneği (UİK) tarafından 2015’ten bu yana düzenlenen “Dış Politika Akademisi” başlıklı eğitim ve sertifika programının dördüncüsü, 11-14 Ekim 2018’de Kapadokya Sühan Otel’de gerçekleştirilecektir. T.C. Dışişleri Bakanlığı, Kapadokya Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi Türkiye Çalışmaları Merkezi, Nişantaşı Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi destekleriyle düzenlenecek “Dış Politika Akademisi”, Türkiye’nin uluslararası ilişkileri ile ilgilenenler ile dış politika yapımında etkili aktörler ve konuyu akademik düzeyde araştıran uzmanları bir araya getirerek, ilgili alanda kuram ve pratik ilişkisinin kurulduğu akademik ve mesleki bir eğitim fırsatı sunmayı hedeflemektedir.

Eğitim Programına Kimler Katılabilir? Eğitim programının öncelikli hedef kitlesi, dış politikaya ilgi duyan veya bu alanda çalışan akademisyenler, akademisyen adayları, sivil toplum kuruluşlarında çalışan kişiler, Uluslararası İlişkiler ve ilgili alanlarda yüksek lisans veya doktora yapan öğrenciler başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birimlerinde çalışan uzmanlar, araştırmacılar ve medya çalışanlarıdır. Programa katılım için yaş sınırı bulunmamaktadır. Etkinlik temel olarak lisans öğrencilerine yönelik olmamakla birlikte, programın akışına uygun sayıda son sınıf lisans öğrencisine katılım imkânı sunulabilecektir.

Başvuru Formu Dış Politika Akademisi’ne katılmak isteyenlerin ekteki katılım formunu doldurarak [email protected] iletmeleri gerekmektedir. Başvurular en kısa sürede değerlendirilerek, kayıt konusunda başvuranlara bilgi verilecektir.

Akademi Çalışma Yöntemi Akademinin eğitim programı, alanında uzman akademisyenler ile Türkiye’nin dış politika oluşum sürecinde etkili kurum temsilcilerinin sunuşlarının yanı sıra, simülasyon ve katılımcı panellerini kapsayacaktır. Programda amaçlanan, katılımcıların ilgili uzmanlarla ve kendi aralarında açık bir tartışma ortamında iletişim kurmalarını ve program sonrasında bağlantılarını sürdürme olanağı elde etmelerini sağlamaktır. Program öncesinde katılımcılara ilgili uzmanlar tarafından hazırlanan bir okuma listesi verilecektir.

Katılım Ücreti Dış Politika Akademisi’ne katılım ücreti, çift kişilik odada konaklayacak katılımcılarımız için Ankara’dan otobüs ile özel ulaşım, Sühan Otel’de 3 gün iaşe ve ibate dâhil toplam 750TL’dir. Tek kişilik odada konaklamak isteyenler için katılım bedeli 950 TL’dir.
Başvuruları kabul edilenler katılım ücretlerini belirtilecek son tarihe kadar aşağıdaki UİK hesabına yatırarak, ilgili dekontu [email protected] iletmelidirler. Anılan tarihe kadar ücretini yatırmayanların programa katılımları iptal edilecektir. Hesap Bilgileri Hesap adı: Uluslararası İlişkiler Konseyi Derneği Banka: Ziraat Bankası Şube: Yenimahalle Şubesi IBAN: TR89 0001 0005 9951 2262 7050 09 Programa katılacaklar için Ankara’dan Kapadokya’ya otobüsle ulaşım imkânı sağlanacaktır. Ankara’ya uçakla gelecek katılımcılarımız için otobüsümüz Esenboğa havalimanına uğrayacaktır. Nevşehir Kapadokya havalimanına gelecek katılımcıların şehir-içi transferleri Kapadokya Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecektir. Otele ulaşımını kendi sağlayacak olanların bunu başvuruları esnasında bildirmelerini rica ederiz. Bu durum katılım ücretinde herhangi bir indirim sağlamayacaktır. Dış Politika Akademisi’nde bildiri sunmak katılım ücretinde herhangi bir indirim ya da muafiyet sağlamamaktadır. Tüm katılımcılar ile eğitmenlerin misafirleri tam katılım ücreti ödeyeceklerdir.

Bu içeriği paylaş