Bölgesel Güvenlik Sorunları ve Türkiye’nin Güvenlik Politikaları

Anatolia
1 dakikalık okuma
12 yıl önce
Ana sayfa
Haberler

Uluslararası İlişkiler Konseyi (UİK) Derneği tarafından düzenlenen Anatolia konferans serisinin üçüncü ayağı,“Bölgesel Güvenlik Sorunları ve Türkiye’nin Güvenlik Politikaları”temasıyla 9 Mart 2012′de Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. UİK, Kadir Has Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi ortaklığında düzenlenen konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’de güvenlik kültürünün oluşumunun yanı sıra Türkiye-ABD ilişkileri, Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler ve Karadeniz güvenliği gibi konuların ele alındığı konferansın programı şu şekildeydi:

Açılış Konuşması Prof. Dr. İbrahim Özen, Karadeniz Teknik Üniversitesi BÖGELSEL GÜVENLİK SORUNLARI VE TÜRKİYE’NİN GÜVENLİK POLİTİKALARI Oturum Başkanı: Prof. Dr. Hayati Aktaş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Türkiye’nin Güvenlik Kültürünün Dönüşümü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kadir Has Üniversitesi & Uluslararası İlişkiler Konseyi ABD’nin Güvenlik Politikaları ve Türkiye-ABD İlişkileri Soli Özel, Habertürk & Kadir Has Üniversitesi Türkiye’nin Ortadoğu’ya Yönelik Güvenlik Politikalarında Süreklilik ve Değişim Prof. Dr. Gencer Özcan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Soğuk Savaş Sonrası Karadeniz Güvenliği ve Türkiye Prof. Dr. Gökhan Koçer, Karadeniz Teknik Üniversitesi

  • Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi, Hasan Turan Konferans Salonu’nda gerçekleşecek konferans dışarıdan katılıma açık olacaktır.
Bu içeriği paylaş